Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски изрази възмущението си пред журналисти, че, както се изрази, "колегата, народен представител" не е депозирал депутатския си имунитет.

Той посочи, че въпросният народен представител (визирайки явно лидера на ГЕРБ Бойко Борисов) излъгал както медиите, така и парламентарните групи, че щял да си даде депутатския имунитет. "Днес проверихме и до 9.30 часа в деловодството на Народното събрание няма писмено искане за освобождаване на имунитет. Към този момент този колега, народен представител се крие зад четирите стени на парламента. Както вече видяхме, има и жандармерия, която укрепва сигурността на сградата", коментира Свиленски.

Той се закани, че ако до утрешният ден "въпросният народен представител" не си е депозирал депутатския имунитет, то от БСП отново ще вкарат предложение за сваляне имунитета на депутата.

Свиленски се надява функциите на парламента да пере нечии имидж, имунитет или спокойствие, да е приключила. "Този колега народен представител, който допреди няколко седмици се притесняваше от бившия главен прокурор Иван Гешев, вече няма основание да се притеснява, тъй като главният прокурор е друг", каза той.

Иванов: Не искаме да перем никого, единствено българската държава

Иванов: Не искаме да перем никого, единствено българската държава

Борбата с корупцията и беззаконието ставала през мнозинствата

Георги Свиленски не знае и дали украинският президент Володимир Зеленски ще пристигне в България. Той не каза и дали БСП биха се срещнали с него.