Смятам, че в стремежа си да мобилизира своите избиратели, Ахмед Доган прекали в говоренето. Приемаме го и като атака срещу БСП.

Това заяви в Благоевград водачът на местната листата на Коалиция за България за изборите за Народно събрание Корнелия Нинова, цитирана от БТА. Тя каза това по повод думите на лидера на ДПС в с. Кочан.

Считаме, че е неприемливо и трябва да се спре с това говорене, да се употребяват хората заради предизборна кампания, заради трупане на дивиденти на отделни политически партии, добави Нинова.

Не бива политиците заради интересите си да злоупотребяват с тези хора, добави тя. Не приемаме крайното говорене нито на Бойко Борисов и на Яне Янев за т. нар. възродителен процес и насилствена ислямизация, нито говоренето на Ахмед Доган, каза тя.

Това е типично за лидерските партии, каквито са и ДПС, и ГЕРБ, каза Нинова. Тя заяви, че БСП и ДПС не са едно и също нещо и БСП се разграничава от това говорене. Назад във времето сме показали, че сме конкуренти, и сега сме конкуренти, посочи Нинова.