Ръководствата на БСП и "Левицата" проведоха среща днес в централата на социалистите на "Позитано 20". Срещата е първа стъпка към реализация на обявеното намерение за обединение на левите сили в България, съобщиха от пресцентъра на столетницата.

В рамките на дискусията двете формации са представили приоритетните си политики, които в голяма степен съвпадат - по теми като социалната политика и политиката по доходите, здравеопазването и образованието, демографската политика, оценката за войната в Украйна и необходимостта от незабавно прекратяване на военните действия и др. Двете страни подчертаха, че това е добра основа за развитие на процес на сближаване и активна съвместна работа.

БСП и "Левицата!" се договориха да продължат срещите си по конкретни теми от дневния ред на българското общество, а парламентарната група на БСП да бъде изразител в Народното събрание на техните общи позиции.

Първата съвместна инициатива, на която ще се включат левите партии и движения, е планирана за 12 юли по повод годишнината от приемането на Конституцията на Република България.

Нинова с опит да оплете своя кошница в ПГ на БСП

Нинова с опит да оплете своя кошница в ПГ на БСП

С предложения в правилника на НС за партийното номадство