Ще има вот на недоверие към правителството. В това беше категоричен лидерът на БСП Сергей Станишев след заседанието на ръководството на социалистите.

Той обаче не уточни кога ще бъде той. Експремиерът отбеляза, че това зависи от подкрепата на други парламентарни групи.

Сергей Станишев съобщи още, че парламентарната група на социалистите ще предложи на Народното събрание да излезе с решение да се направи анализ на всички стратегически сделки, свързани с приватизацията в България.

В БСП не е като при ГЕРБ - на „легни, стани".
                                        Още...

Той посочи, че БСП предлага списък от приватизационни сделки и уточни, че в него влизат продажбата на „Кремиковци", „Нефтохим", „Химко-Враца", „Булбанк", ОББ, БТК, „Авиокомпания Балкан", Пощенска банка, НБК-Пирдопм, Асарел -Медец", електроразпределителните предприятия, циментовите заводи, „Стомана-Перник", „Агрополихим-Девим" и други.

Станишев добави, че очаква подкрепа от ГЕРБ, Атака и Синята коалиция и припомни, че БСП са подкрепили парламента за подобно искане, свързано с проверка на сделката за външния дълг.

Запитан каква позиция ще заеме по закона за здравето в частта му за тютюнопушенето, лидерът на БСП отбеляза, че пушеното трябва да се ограничи и че е необходимо да има последователност.
Той подчерта, че тази мярка е била предложена от предишното правителство.
Припомняме, според действащия закон от първи юни влиза забрана за пушуне на публични места.

От своя страна Корнелия Нинова критикува антикризисните мерки на правителството. Тя посочи, че по част от тях изобщо не е работено, а друга част са реализирани, но управляващите отчитат това като грешка и сега се отказват от тях.

Като такъв пример Нинова отбеляза намаляването на осигурителната тежест и припомни, че БСП са били против това. Новият антикризисен план на правителството според нея е грубо счетоводство.

Нинова заяви категорично, че ако бъде прието намерението на правителството за орязване на отпуските, БСП ще обжалва.