Предлагаме по-високи разходи, по-високи приходи в бюджета за 2021 г. и това ще доведе до намаляване на бюджетния дефицит. Причините за това са свързани с развитието на икономиката и уникалната ситуация, заради коронавируса.

Това заяви депутатът от БСП Румен Гечев по време на дебатите на второ гласуване на държавния бюджет за 2021 г.

От БСП предлагат две основни промени в числата по бюджетните приходи и бюджетните разходи.

"Нашата разгърната социална програма в бюджета е на основата на запазване на фискалната дисциплина и намалението на бюджетния дефицит на страната", категоричен бе червеният депутат.

Драгомир Стойнев запита кои ще бъдат нужните реформи в бюджета. Средствата в страната се харчат непрозрачно, каза той и настоя да има бюджет, който да осигури спокойствие на хората, за да се предотврати сегашния хаос, настоя Стойнев.

Депутатите приеха бюджета на ДОО за 2021 г.

Депутатите приеха бюджета на ДОО за 2021 г.

Той възлиза на 14, 841 млрд. лв.

По отношение на бюджетните приходи "червените" предлагат увеличение с 1 млрд. и 34 млн. лв., а по отношение на бюджетните разходи с 511 млн. лв. повече от предложеното от правителството на ГЕРБ.

Димитър Данчев заяви, че има сериозни проблеми в икономиката на държавата. В моменти на криза бюджетните дефицити са преодолими, стига да са насочени към решаването на кризата. Мерките за икономиката трябва да бъдат насочени към тези, които са понесли тежък удар от кризата, настоя Данчев.

По думите му липсва ясен план за възстановяване на икономиката и има предложение за крайно неефективно предложение за държавния ресурс. Обяснението на правителството, че повишените разходи щели да стимулират потреблението са несъстоятелни, отбеляза той.

Този бюджет, с тази бюджетна рамка ще увреди трайно финансовата стабилност на България, защото се раздават милиарди, които не са обезпечени със съответните приходи, категоричен бе Данчев. Средствата в бюджета не са насочени към смислени антикризисни мерки и политики, бюджетът няма да подпомогне засегнатите хора от коронавируса, парите няма да достигнат до бизнеса и хората в крайна нужда.

От КРИБ предлагат отсрочка на данъци и осигуровки заради затварянето

От КРИБ предлагат отсрочка на данъци и осигуровки заради затварянето

Помощ на предприятията за въпросния период