Пленум на БСП без лидера. Вътрешната опозиция се събра, за да обсъди ситуацията в страната.

Лидерът на червените ги обвини, че са клуб по интереси.

За Нинова днешният пленум е провокация

За Нинова днешният пленум е провокация

Държавата е в институционална криза

На основание чл. 32, ал. 8 от Устава на БСП. 72 членове на НС, между които Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Красимир Янков, Калоян Паргов, Весела Лечева, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов, свикаха пленум на "Позитано"20 с първоначален дневен ред:

1. Приемане на Годишен финансов отчет на БСП за 2019 г. Структура, щат и бюджет на НС на БСП.

2. Политическа декларация "За единство и идейна същност на БСП, за необходимостта от реална управленска алтернатива на ГЕРБ!(тезиси)

3. Промени в състава на Централна комисия по избор на председател.

4. Обсъждане на начина на формулиране на решенията на НС на БСП от 13.06.2020 г. и изпълнението им, както и подготовката на "вот на недоверие" към Правителството.

5. Утвърждаване на списък с председатели и Общински организации на БСП с численост под 150, имащи право на повече от два мандата според Устава на партията.

6. Разни.

Иначе Нинова е в кабинета си.

В заседанието са се регистрирали 72 души от 185. Не е събран необходимият кворум от 93 души и заседанието е нелигитимно.

По думите на Нинова е безотговорно да се занимават с с вътрешно-партийни въпроси при положение, че държавата била е институционална криза. 

Недопустимо е в такава криза в държавата да се предизвиква криза в партията с подмяна на легитимните колективни органи на БСП, отбеляза Нинова. 

Не допускайте личните, корпоративни, обслужващи модела на управление интереси да превземат партията, обърна се тя към членовете на партията. 

Нинова зове за протест пред НС по време на дебатите за вота на недоверие

Нинова зове за протест пред НС по време на дебатите за вота на недоверие

Държавата била счупена от ГЕРБ

Депутът Крум Зарков също изрази мнение си по повод пленума на левица в свой пост във "фейсбук". 

Да предизвикаш вътрешнопартийна интрига точно сега, когато хора от всякаква възраст и от всички политически цветове се борят за правова и свободна от корупция държава е неразбираемо, неприемливо и вредно за социалистите, подчерта Зарков. 

По думите му мястото на БСП е на площада пред президенството в подкрепа на искането за оставка на правителството и на главния прокурор, а не в кулоарите на Позитано.

Аз ще съм там, а не на "пленум", изтъкна социалистът.