Още в първия пленарен ден на парламента изпълнителното бюро на БСП ще предложи на парламентарната група инициирането на временна анкетна комисия, която да разгледа всички въпроси по действията на органи на МВР.

Това съобщи говорителят на партията Ангел Найденов след заседание на изпълнителното бюро, на което е бил изслушан вътрешния министър Румен Петков по случая „Куойвич".

Найденов каза, че е било изразено безпокойство от оповестяването на оперативни способи, разработки и комбинации, използвани от органите на МВР.

Ние сме силно разтревожени, че висш служител на МВР (бившият главен секретар на МВР Илия Илиев, бел.ред.) нарушава закона, заяви Найденов.
Това не бива да се оневинява с първоначалните намерения и мотиви за оперативна разработка и разбиване на наркоканали, подчерта той.

Найденов съобщи, че Петков е подкрепил идеята за създаване на анкетна комисия.

Нейното създаване не бива да се тълкува като недоверие към прокуратурата, където тече проверка по случая, отбеляза Найденов и поясни, че анкетната комисия БСП разглежда като форма на парламентарен контрол и възможност да бъдат пресечени всякакви внушения за манипулиране на резултатите от проверката по законосъобразността на действията на служителите на МВР.