Т. нар. „шибан народ" плаща заплатата не само на Божидар Димитров, но и на Бойко Борисов. Това заяви Антон Кутев по време на брифинг в централата на БСП.

Червените искат оставката на министъра за българите в чужбина. Кутев настоява и Бойко Борисов да се извини.

На всяко пето число народът не е „шибан", след това е „шибан", възмути се Кутев.

Според него Димитров нищо не е направил като министър и затова трябва да си ходи. По думите на Кутев Димитров е по-скоро министъра на чудесата и странните действия.

С този си творчески патос той не може да е в политиката, категоричен е червеният депутат.

Младежкото обединение в БСП пък започна протест в интернет срещу изказванията на Божидар Димитров. В сайта www.azprotestiram.com всеки, който не се чувства „шибан народ" може да се включи.

Иди си в мир. С този призив председателят на младежкото обединение на БСП Явор Гечев се обърна към министъра на българите в чужбина.

Припомняме, в писмо до премиера Бойко Борисов Асоциацията на българските археолози изразява огорчението и възмущението на своите членове от „обидните и цинични квалификации" на министър Божидар Димитров по отношение на българския народ и колегията на археолозите.

„Очакванията, че след като отмине моментът на емоционална реакция спрямо естествения за учените опит да оценят трезво откритие на свой колега, ще последва извинение, както към сънародниците, така и към археолозите, бяха попарени от други не по-малко неприемливи изрази и обяснения", се изтъква в писмото. 

Според археолозите подобен тон на министър, на представител на  правителството,  е недопустим в каквато и да е ситуация.