Министърът на отбраната Тодор Тагарев е опасен за националната сигурност на България. Това заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред журналисти в Партийния дом.

Гуцанов напомни, че още когато Тагарев бил предлаган за военен министър в правителството на Кирил Петков, социалистите са предупреждавали и неведнъж след това са му искали оставката. Сега, когато бе назначен при срамната коалиция, първото, което поискали БСП, е оставката на Тодор Тагарев. "Не знам колко решения трябва да вкара в зала, за да стане ясно, че този човек е опасен и трябва да си ходи", каза Гуцанов.

БСП имат опасения, че може да се изпратя български войски в Украйна. "Това са безумни предложения, а и какви са тези тайни посещения на председател на Народното събрание и министър-председател в Украйна", каза Гуцанов, който обяви и че не вярва за нищо на ротационното правителство.

Припомняме, че през ноември миналата година Възраждане, ИТН и БСП внесоха вот на недоверие към правителството на Николай Денков именно по темата отбрана и национална сигурност, с фокус дейността на военния министър Тодор Тагарев.

Тагарев: Не изпращаме никакви български войници в Украйна

Тагарев: Не изпращаме никакви български войници в Украйна

Военният министър е готов да запознае ГЕРБ с разговорите в Париж