Общинският предизборен щаб на БСП в Плевен излезе с декларация в защита на председателя на Районната избирателна комисия Георги Милев, чиято оставка поискаха десните партии.

С декларация до Централната избирателна комисия в събота ОДС, ДСБ, БНС и "Атака"  настояха Милев да бъде сменен, заради "незачитане предложението за състава на секционните комисии, внесено от кмета на Плевен Найден Зеленогорски", информира БТА.

Председателят на щаба на БСП Чавдар Велинов посочи, че в отговор в своя декларация щабът  подчертава, че "без да има постигнато споразумение между всички политически сили, участвали на предварителните разговори, плевенският кмет е нарушил грубо Закона за избиране на членове на Европейския парламент за спазване на основното съотношения между парламентарно представените партии и коалиции в Народното събрание".

Според предизборния щаб на социалистите Зеленогорски се е опитал "по служебен път да облагодетелства представителството на десницата и партия "Атака" в съставите на СИК, ощетявайки значително полагащите се по закон квотни бройки на партиите НДСВ, ДПС и Коалиция за България".