1,5-1,8 милиард лева няма да е изпълнението на бюджета. Това прогнозира пред БНТ финансовият експерт Любомир Дацов.

Добавките за пенсионерите не са били заложени в бюджета и имаме изоставане в приходната част, изтъкна експертът. По-големи ще са предизвикателствата догодина, според прогнозата на Дацов, като очаква да се удвоят капиталовите разходи.

Много е важно да следваш принципи, подчерта той, като според него правителството не знае какво прави. Проблем е, че няма управленска програма; бюджетът е политиката на едно управление, не счетоводни сметки. Всяка една идея на финансовия министър струва много пари на бизнеса, предупреди Любомир Дацов.

Дацов: Политиците не знаят как да приемат еврото

Дацов: Политиците не знаят как да приемат еврото

Инфлацията отново ще скочи в следващите месеци, предупреди финансистът

Лъчезар Богданов изложи тезата си, че МФ и държавата ще са изправени пред сериозно предизвикателство. Според него инфлацията ще спре да помага, защото се очаква тя да се охлади догодина заедно с кредитирането. По отношение на приходите вариантите са или ограничаване на разходите, или вдигане на данъците.

Много от продуктите са по-евтини спрямо миналата година, смята Богданов. По думите му няма философия на управлението, както и няма ясна посока, която да е договорена. "В момента финансовият министър тества някакви идеи" обобщи той. 

Лъчезар Богданов предупреди за спекулации на пазара на горива

Лъчезар Богданов предупреди за спекулации на пазара на горива

Той посочи и причини за спада на цените за крайните потребители