Цялата административна сграда на столичния бул. "Черни връх" 45 и прилежащият й терен ще се управляват от българското ФБР. Това реши кабинетът.

Помещенията там, които досега се ползваха от МВР, вече стават собственост на ДАНС. Мотивът на правителството е, че така ще се осигурят по-нормални условия за работа на агенцията.

МС днес отне от правосъдното ведомство правото върху управление на 5 помещения в административна сграда в Шумен. Те се предоставят за безвъзмездно ползване на областния управител.

Припомняме, по време на вчерашното изслушване на шефа на българското ФБР Цветлин Йовчев стана ясно, че ДАНС е започнала да пести от ток, парно, телефон и бензин. Към момента агенцията дължи за обезщетение около 12 милиона лева.

Въведена е програма за намаление на разходите - има рестриктивни лимити за гориво и смазочни материални, драстично са намалени разходите за командировки на агентите в страна. С над 30% са съкратени разходите за командировки, ограничен е и броят на задграничните представители от 6 на двама.

Стана ясно, че над 200 души ще си тръгнат от ДАНС, по-голямата част от тях вече са съкратени.