2016 г. е най-тъжната и най-зловеща година за Европа от десетилетия насам. Това каза в предаването „Събуди се” по „Нова Телевизия” конституционният съдия Георги Марков.

Той визира случилите се атентати в Европа още от Нова година насам, когато пред Кьолнската катедрала бяха масово малтретирани европейски жени. „Това, което се случва в последната седмица, е клане на европейски граждани и то в райското кътче на Европа – Бавария – люлката на християндемокрацията, газене на европейски граждани пред очите на други на хиляди, разстрел на европейски граждани, взривяване на европейски граждани в Ансбах на летен фестивал”, заяви Георги Марков.

Той бе категоричен, че трябва да се каже, че има пряка връзка между така наречената мигрантска вълна и терористичните актове – и визира терористът, който с брадва коли европейски граждани във влак и самовзривилия се в Ансбах. 

Конституционалистът категорично визира като виновник – германският канцлер Ангела Меркел. „Тя съсипа Европа”, категоричен бе Георги Марков. Според него е голямо нахалство канцлерът Ангела Меркел да казва, че няма да променя политиката си. „Каза отново ще се справим – не, госпожо, вие не се справихте, защото не може да има справяне след клане на европейски граждани. Вие никога не можете да се справите, защото вие никога не можете да интегрирате хора, които не подлежат на интеграция”, категоричен бе Марков.

Той изтъкна още, че мигрантите са престъпници, защото по всеки наказателен кодекс на всяка европейска държава преминаването на граница на незаконноустановеното място,по незаконноустановения ред, е престъпление и в България това се наказва с 5 години затвор, а в Унгария с 3 години затвор.

Според Марков за случващото се в Европа главният виновник е така наречената Западноевропейска коалиция и САЩ, които са свалили режимите в Близкия Изток. „Всички ние казвахме, каква хубава Арабска пролет, а то стана Ислямско лято 2016 г. и това го признава не някой друг, а кандидатът за президент на Републиканската партия в Америка. Тръмп казва стига с този износ на демокрация, защото се видя, че в тези страни демокрация не може да стане”, коментира още Георги Марков. По думите му в тези процеси виновни са и френския президент Франсоа Оланд, и европейските чиновници.

Според него спасението на Европа е идването на власт на крайно десни партии. По думите му не може цената на българския суверенитет да бъдат парите, похарчени от Европа, за да бъде направено метро или шосе.
Той даде пример с избрания президент на Австрия, който е спечелил изборите с посланието „Австрия няма общо с исляма” и заменянето на думата интеграция с екстрадиция.

Според него е притеснителен фактът, че Гърция е ненадежден съсед, тъй като една година мигрантите са преминавали през Гърция, където е трябвало да бъдат спрени и регистрирани, но гърците не са направили това.

Относно Турция, Георги Марков изтъкна, че именно Ангела Меркел е поверила охраната на европейските граници на трета държава - Турция. По думите му това е тежка обида за Европа, тъй като в Турция войници и офицери арестуват други войници и офицери, която се тресе от терористични актове.

Според Марков Ердоган рано или късно ще отвори вратите и ще накаже Европа с вълни от мигранти. „България трябва да се обърне с молба към Вишеградската четворка и Австрия да ни финансират и да дойдат и да изградят двукрила стена на границата с Гърция и Турция”, заяви Марков.

„Ние сме суверенна държава, суверенитет няма цена, никакъв еврофонд не може да оправдае загуба за суверенитета”, категоричен бе Марков.