Предоставят 50 817 326 лв. на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ремонти по второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа. Това решиха на днешното заседание на кабинета "Борисов-3".

Част от парите - 45 317 326 лв., ще отидат за ремонт на асфалтова настилка, локални ремонти, отводнителни мероприятия, бетонови дейности, полагане на нова хидроизолация и подмяна на фуги на съоръжения, ремонт и монтаж на нови ограничителни системи, възстановяване на вертикалната сигнализация, полагане на хоризонтална маркировка, ландшафтно оформяне и други. 

Огромни дупки зейнаха на Дунав мост при Русе

Огромни дупки зейнаха на Дунав мост при Русе

Заради ремонта движението е затруднено

Целта е с тези дейности техническите качества на пътищата и съоръженията по тях да се привеждат към експлоатация, която отговаря на съвременните изисквания за безопасност и комфорт на движението.

Голяма част от предвидените за ремонт отсечки са по направления, които са изключително натоварени целогодишно, като Монтана - Лом, Пазарджик - Пловдив, Велинград - Сърница, Сливен - Стара Загора и др. Други от обектите са част от туристическите маршрути към българското Черноморие - Добрич - Албена, Карнобат - Бургас и др. 

Граждани се оплакват от опасни дупки на пътя между Завет и Разград

Граждани се оплакват от опасни дупки на пътя между Завет и Разград

По думите им това създава предпоставка за катастрофи

Остатъкът от ресурса в размер на 5,5 млн. лв. ще бъде изразходван за изплащане на равностойните парични обезщетения на собствениците на отчуждените имоти и части от имоти, засегнати от изграждането на първия етап от обходния път на град Бургас и локалните платна към него. 

Гърмен на протест заради дупките по пътищата

Гърмен на протест заради дупките по пътищата

Трафикът е натоварен заради развивания в района туризъм