България осъмна в 39-тия ден на протести. В палатковите лагери протестиращите се събуждат и пият кафе. Въпреки дъжда остават блокадите на "Орлов мост", на пл. "Независимост" и кръстовището при Ректората на СУ "Св. Климент Охридски".

Снощи, събота, на 15 август - Успение Богородично, дъждът не попречи на протестиращите да се съберат пред сградата на Министерския съвет, информира БиТиВи.

Трети ден протестиращи вървят пеша от Свиленград до София

Трети ден протестиращи вървят пеша от Свиленград до София

Носят релса - символ на излъганите хора

Спокойно и без напрежение премина 38-мия ден на антиправителствени протести, който по традиция започна в т.нар. Триъгълника на властта - до площад "Независимост", където са сградите на бившия Партиен дом, на Министерския съвет и на президентската администрация.

Недоволството приключи по-рано от обичайното заради проливния дъжд, който се изсипа вечерта в столицата.

Още в началото на 38-мия ден на недоволство възникна напрежение след като гражданка изрази недоволството си от блокадите и обяви протестиращите за платени.

В отговор протестиращите я изгониха от площад "Независимост". Последва изявление на организаторите, които заявиха, че с речта за свикване на Велико народно събрание премиерът печели време.

Протестът продължи с обичайното шествие до палатките на Софийския университет и до "Орлов мост". Там беше отслужена молитва по случай празника Успение Богородично от монахът, който въведе архонтството в България и поръча заря за Великден през 2017 г. - Дионисий.

"Във връзка с празника да се помолим на Божията майка делото на хората на "Орлов мост" да се увенчае с успех, каза архимандрит Дионисий.

Протестиращите обсъждаха дали да блокират кръстовището пред румънското посолство за трети пореден ден, но проливният дъжд ги принуди да се скрият под палатките и шатрите.

Около 22:30 ч. недоволните се разотидоха, а останалите останаха в палатките.