От партия "Демократична България" са готови за местните избори. Партиите, членуващи в обединението, се явяват заедно на всички избори като за всеки вид избор сключват споразумение, както обясни лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Ние държим на тези избори да продължим с утвърждаване на нашия бранд, подчерта той.

Кандидатите за кметове и общински съветници ще се одобряват от ръководството, но ще се издигат от местните организации. За формацията местните избори са важен тест. Изборите ще са важен тест за проблемите на София, за застрояването на зелените площи, липсата на пешеходните зони.

Амбицията на "Демократична България" е да даде решенията на всяка конкретна община. В София Демократична България е твърдо трета политическа сила, доволен е Атанас Атанасов. Той прогнозира балотаж в столицата с ГЕРБ. Имаме сериозна листа от имена, отчете той.

Христо Иванов изтъкна ясния политически хоризонт, а именно - че местните избори освен обновление на общините, са и подготовка за парламентарните избори. ГЕРБ запазили преднината си, защото гражданите не виждат БСП с водач Корнелия Нинова като алтернатива.

Явяваме се на избори, за да сме алтернативата, отчете Христо Иванов.

Той иска хората да видят Демократична България като алтернатива. Ние искаме да надградим посланието, че Демократична България може все повече да се разпознае сред проевропейската част от българските граждани като алтернатива, изтъкна Иванов. 

Голямата битка ще е в София и няколко други големи града, по мнението му. Формацията е готова да приеме залепили се за ГЕРБ демократични сили, ако са готови да отстояват демократичните ценности и алтернативи. Политическата кауза е демократизацията на държавата и тази кауза трябва да припознаят кандидатите за кметове и общинари. До 15 август Демократична България ще каже кой ще е кандидатът им за кмет за столицата. Много е важно тук в София да постигнем консолидация около една кауза, призова още Христо Иванов.

Демократична България е стабилна трета политическа сила в столицата, категоричен е той.

Фандъкова се износила като фасада на модела на управление на София. Хората щели да гласуват за решаването на конкретни проблеми и за перспектива в столицата. Всякакви опити за камуфлаж на кандидатите като независими не дават яснота на избирателите, по мнението му. Ако не сега - кога, ако не ние - то кой, пошегува се Христо Иванов. 

"Демократична България" ще си мечтае за Цацаров, ако Гешев стане главен прокурор

"Демократична България" ще си мечтае за Цацаров, ако Гешев стане главен прокурор

Сотир Цацаров се опитал да се възползва от предизборната ситуация

Иванов видя връзка с избора на главен прокурор дни преди местния вот.