"Демократична България" е далеч от разговори за коалиция с Българската социалистическа партия преди да свърши парламентарната рулетка с първия и втория мандат, който ще бъде даден съответно на ГЕРБ и "Продължаваме промяната".

Това заяви пред Нова телевизия избраният за депутат от "градската десница" и бивш министър на електронното управление Божидар Божанов.

"Това е твърде хипотетично (дали ДБ биха преговаряли с БСП - бел.ред.). Ако изразят ясна позиция, ако осъдят руската агресия в Украйна, то ще има поле за разговор", заяви Божанов.

Още де факто партиите се намират в кампания - така пък обясни той предварителните сигнали за възможна коалиция между БСП и "Демократична България", но към момента поляризираните позиции на двете формации.

Затворена е вратата, поне засега, и за всякакви разговори с ГЕРБ. Причината - оказва се, че не били истински евроатлантици.

"Евтоатлантическите ценности не са само осъждането на войната на Русия, а първа ценност е върховенството на закона и равното му прилагане. По тази тема ГЕРБ не дават никакви сигнали, че са разбрали това. Невлизането им в конституционната комисия (временната парламентарна комисия за промени в Конституцията, която ГЕРБ бойкотира, но която и така не бе свикана - бел.ред.), посочи Божанов.

Андрей Райчев: ДБ държи ключа на мира за съставяне на правителство

Андрей Райчев: ДБ държи ключа на мира за съставяне на правителство

Социологът изключва коалиция на ГЕРБ с ДПС и "Български възход"