Ще коментирам, когато минат дебатите в парламента.

Това заяви президентът Георги Първанов, попитан как ще коментира последните изказвания на премиера Бойко Борисов, че импийчмънтът е резултат от атаките на държавния глава срещу кабинета.

Запитан дали ще присъства на дебатите в парламента, той отговори - аз си имам работно място.

Президентът се включи в честването по случай 95-годишнината на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите. Той участва в Богослужението и в официалната церемония, свързана с връчване на знамето от държавния глава на военноинвалидите.

Българската история няма пленено бойно знаме, посочи президентът.

Първанов приветства всички членове на тази патриотична и родолюбива по думите му организация. Има достатъчно доказателства, че съюзът изпълнява хуманно и патриотично своята дейност, изтъкна той.

Военноинвалидите и военнопострадалите според него имат своя принос в поддържането на будна националната памет, както и във възпитанието на младите в патриотичност.

Вие сте непоколебими в своята дейност, похвали ги президентът. Той им благодари, че са участвали заедно с президентската институция в различни патриотични инициативи.

На всички членове на Съюза Първанов пожела добро здраве, дълголетие и повече житейски радости. От своя страна те му връчиха грамота и плакет „Свети Георги" за, както се изразиха самите военноинвалиди, „нашия президент Свети Георги".

Поздравителни адреси постъпиха от военния министър Аню Ангелов, който обещава МО да подкрепя военноинвалидите и военнопострадалите.

Поздравления имаше и от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, депутати и кметове.