Веднага с позиция по развитието на ситуацията излезе и председателя на ДПС Делян Пеевски, който подкрепя предложения кабинет от Мария Габриел.

Според мнението на Пеевски, разпространено от пресцентъра на ДПС, Бойко Борисов и Мария Габриел са постъпили отговорно към България и хората. Това е "правителство на ротацията", както го определя Пеевски, което спасява държавата от безвремието на служебните правителство и политическата криза и които никога повече не трябва да се повтарят.

"Това правителство ще получи подкрепата на ДПС, защото е важно да продължим да работим за хората, както го правихме последните 9 месеца. И ще подкрепяме правителството, докато работи за хората и си спазва обещанията към българските граждани."

Делян Пеевски заявява, че в парламента сега трябва да се продължи работата по постигнатото с промените в Конституцията, с промените в законите, за да има реална съдебна реформа и битка с корупцията.

Хората и страната имат нужда от стабилност и сигурност, които ние, като лидери на партиите си, им дължим и ДПС няма да отстъпи от тази своя отговорност, уверява Пеевски.

Мария Габриел върна мандата изпълнен

Мария Габриел върна мандата изпълнен

Моята отговорност е голяма