Във връзка с акцията в ресторант в "Драгалевци" евентуално свързана с убийството на Къро в ЮАР, Иван Демерджиев призова журналистите да питат повече по темата прокуратурата. За собственика на ресторанта по прякор Ами има ясни данни за конфликт с убития Красимир Каменов-Къро, но трябва да се изяснят определени обстоятелства преди да се коментира, уточни Демерджиев.

Той обясни, че МВР е излъчило служител, който да отиде в ЮАР, да се запознае с хода на разследването и след като се завърне ще има нови обстоятелства за убийството на Къро.

Търсят следите на убийците на Къро в ресторант в „Драгалевци“?

Търсят следите на убийците на Къро в ресторант в „Драгалевци“?

Има засилено полицейско присъствие

Демерджиев увери, че МВР не е претоварено, а прокуратурата да знае какво прави, като си върши работата.

МВР в момента не служи на никого - нито на политическа, нито на икономическа сила, нито на чужди сили и не се отчита на такива, заяви Демерджиев, за когото самите коментари за службите изглеждат странно. Службите се стремят да поддържат реда в страната, да противодействат на престъпността и опитите за влияние на чужди служби в страната, каза министърът, който няма данни за проблеми в работата на службите, но ако имало такива, той щял да уведоми премиерът и Народното събрание.

Шефовете на служби: Защитаваме обществото, не сме на президента
Обновена

Шефовете на служби: Защитаваме обществото, не сме на президента

ДАНС: Дискредитирането на институциите е елемент от хибридното влияние от Москва