Оставката на правителството не е на дневен ред и това ще се види следващата седмица. Това заяви убедено депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. По думите му след като минат дебатите по вота на недоверие другата седмица и гласуването, българските граждани ще видят, че ГЕРБ ще бъдат вече не аналогови политици, а дигитални. Именно това, според Иванов, искат да видят онези млади и умни хора, които са всеки ден на протест в центъра на София.

Имаме важни неща да извършим през следващите месеци и е добре страната да има парламент, предсрочните избори и служебното правителството не са изход от тази ситуация, обясни Иванов.

В бурен дебат с депутата от БСП Румен Гечев, с взаимни обвинения и надприказване в студиото на БиТиВи, Александър Иванов обясни, че според ГЕРБ, позата на президента Румен Радев с вдигнат свит юмрук, както излезе от сградата при протестиращите, е знак, че той иска да влезе в политиката по един недемократичен и неконституционен начин.

Иванов е категоричен, че един служебен кабинет би бил вреден в момента за България и не трябва това искане да получава подкрепа.

Според Иванов е недопустима тезата, че ДПС управлява правителството. Той припомни, че Делян Пеевски е бил заместник министър именно в правителство на БСП, по-точно Тройната коалиция.

"Оставката е неспасяема и тя е необходима на България. С това компрометирано управление, обявено за мафия от българския народ, станахме за срам в международните медии. Няма друг изход освен оставка". Това каза народният представител БСП проф. Румен Гечев.

Той припомни, че вотът на недоверие, който БСП внася, е за корупция и каза: "Корупцията влияе като симбиоза между представителите на едрия бизнес, които искат да трупат пачки извън законите и в нарушение на принципите на демокрацията, и властта. Всички ключови министерства на това правителство са поверени и от години се управляват от елита на ДПС, като изпълнители са ГЕРБ и техните сателити. Самият факт, че в момента се оттеглят тримата ключови министри с финансови потоци, е повече от показателен".

Според Румен Гечев вдигнатият юмрук на президента е юмрук срещу мафията. "Никъде по света мафия не се отстранява с галене с перце. Тя заслужава юмрук", категоричен е той.