Депутатите от ПГ "Воля" организират благотворителни инициативи в деня на дебата по вота на недоверие за здравеопазването, внесен от БСП, съобщават от партията на Марешки.

Част от тях са при отец Иван в Нови Хан, други даряват консумативи на болницата в Стамболийски, а в Пловдив депутатите организират и безплатни прегледи за рак на гърдата. 

"Всичко това е в пъти по-полезно за хората, отколкото да седим тук и да губим време и пари на данъкоплатците с този пореден фарс. Вместо безсмислен дебат, днес можеше да приемем законопроекти, които реално, бързо и дългосрочно да променят здравната система, да помогнат на пациенти, да намалят бюрокрацията, в която лекарите са затънали принудително... Какво ли не. Толкова проблеми чакат решение. И те имат решение, стига да има воля, а не празни приказки", коментира председателката на ПГ Гергана Стефанова. 

Марешки запълва дупките по пътищата във Варна

Марешки запълва дупките по пътищата във Варна

Варна се е превърнала в гробница заради лошата работа на Портних

Според Веселин Марешки, вотът е част от сценария за "радиомълчанието" на президента Радев по повод харченето на близо 10 милиарда лева за изтребители и "няма как да участваме в такъв сценарий". 

"Воля" за трети път не участва в дебати по вот на недоверие, а в същия ден провежда инициативи за хората. Запълваха се дупки във Варна, а при вота за сигурността, депутати обезопасиха дома на най-обирания човек в държавата, който живее в монтанско село.