ГЕРБ внесоха в деловодството на парламента отмяна на забраната за къмпингуване, така, както разпреди и министър-председателят Бойко Борисов.

Припомняме, че в понеделник премиерът нареди на депутати от партията си да внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона А по Черноморското крайбрежие.

Българското Черноморие и всички курорти трябва да се използват екосъобразно и трябва да запазим природата си, обясни Цвета Караянчева.

Тя посочи, че в момента текат разговори с Министерство на туризма. Правилата за къмпингуване най-вероятно ще бъдат уредени в Закона за туризма. Именно там ще се регламентира какви са изискванията за къмпингуването. Там ще се посочат и изискванията за опазване на природата чиста.

По думите на Караянчева общественият интерес наложил да се внесе отмяната на спорните текстове в Закона за Черноморското крайбрежие, които ядосаха любителите на дивото къмпингуване. Затова, по думите на Караянчева, управляващата партия трябвало да се съобрази с желанието на хората и да даде повече време за обществено обсъждане по темата, докато се намери най-доброто решение.