Трагичното е, че през последните дни организираната престъпност показа, че няма МВР, а ние обсъждаме промени в Закона за МВР.

Това коментира независимият депутат Димитър Абаджиев. Той е и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, съобщава БНР.

Абаджиев добави, че промените в Закона за МВР са „част от вътрешно разпределение на позиции в самата управляваща коалиция, част от заемане на позиции преди изборите."

Припомняме, днес на извънредно заседание Парламентарната комисия по вътрешен ред, а след това и Народното събрание ще обсъдят на второ четене промените в Закона за МВР.

Димитър Абаджиев заяви, че промените се правят не с цел да се подобри работата в МВР, а с цел да се решат някакви вътрешно коалиционни и властови амбиции.

До края на този мандат промените няма реално да заработят, убеден е Абаджиев.

„Необходима е нова държава въобще, ново правителство, което да има много силна воля за справяне с този най-голям бич на обществото, а такава воля то ще има само тогава, когато не е свързано с организираната престъпност", подчерта депутатът.

Той посочи, че всичко е част от промените в политическата на система, защото статуквото е свързано с това, че организираната престъпност безнаказано царства, а тя подкрепя политиците, които крепят това статукво.