След като новосформираният служебен кабинет "Главчев" положи клетва в Народното събрание, официална церемония по приемственост от старата власт на кабинета "Денков-Габриел" се състоя и в Министерски съвет. Присъстваха както старите министри, така и служебните министри.

Служебният министър-председател Димитър Главчев заяви, че поема отговорността да пази суверенитета на държавата, а служебният кабинет да работи за гражданите и да изпълни задачата. Основната задача е организирането на честни избори, уточни Главчев.

Той заяви, че има доверие на служебното правителство, а и служебните министри му имат доверие. "Имаме нелеката задача да преведем държавата през нелекия период. Осъзнавам сложността ма прехода, трябва да бъдем гарант за стабилност и не можем да допуснем да въвлечем страната в конституционна криза", обеща служебният премиер.

Главчев даде да се разбере още, че няма да се подведе на провокации, няма да влиза в дребнотемия и няма да позволи да бъде въвлечен в предизборни страсти. Той увери, че няма да се разколебава от заложените цели на служебното правителство. Дълбоко осъзнава думите от клетвата от Народното събрание и обеща да се ръководи от принципите за законност, моралност и честност.

Главчев ще работи за обединение, а не разединение, за решаване на проблемите, а не тяхното задълбочаване. Той е сигурен, че служебното правителство ще заслужи уважението на обществото.

Денков призова депутатите да не отварят Изборния кодекс

Денков призова депутатите да не отварят Изборния кодекс

Една от най-трудните, но и най-важната задача, е да се осигурят честни избори