Управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев отказа да коментира пред журналисти ще приеме ли да е кандидат за служебен премиер.

Той влезе на среща при президента Румен Радев от задния вход на президентската институция.

Въпреки многократните журналистически въпроси ще приеме ли поста и дали някои от неговите заместници също е възможен вариант, Димитър Радев отказа коментар. Възможността гуверньорът да приеме номинацията е под въпрос и предвид отношенията с ЕЦБ и перспективата пред приемането ни в еврозоната, а и Димитър Радев е в началото на своя втори мандат.

Малко по-рано първият от "домовата книга" на президента Румен Радев и един от възможните номинирани за премиери, председателят на парламента Росен Желязков беше на "Дондуков" 2, но и той не коментира нищо пред журналисти - нито на излизане, нито на влизане.

ГЕРБ отхвърля възможността Росен Желязков да е служебен премиер

ГЕРБ отхвърля възможността Росен Желязков да е служебен премиер

Деница Сачева очаква президентът сам да реши кого да избере по "домовата книга"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви по-рано днес, че не дава нито Росен Желязков, нито Димитър Главчев за служебни премиери, за да пресече спекулациите, че всъщност управлява ГЕРБ.

Другите възможности кандидати за служебни премиери са директорът на Сметната палата Димитър Главчев и заместниците му, както и омбудсманът Диана Ковачева.

Припомняме, че вчера оставка подаде заместник-омбудсмана Елена Чернева-Маркова, което беше изненадващо, а президентът Радев я определи като единствения равноотдалечен от партиите възможен служебен премиер.

В точно 14 ч. в президентската институция влезе и председателят на Сметната палата Димитър Главчев. Но както председателят на парламента Росен Желязков, така и Главчев не каза нищо пред медиите на влизане при държавния глава.