Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба е в България. Това потвърдиха за "Нова телевизия" от Министерския съвет. Той е пристигнал у нас тази вечер с автомобил през Румъния.

Очаква се утре Кулеба да проведе срещи с премиера Кирил Петков, външния министър Теодора Генчовска и други членове на кабинета, както и с представители на политическите партии от парламента.

Вероятно ще бъде повдигнат и въпросът как страната ни може допълнително да помогне на Украйна в борбата с руския агресор. В управляващата коалиция не бе постигнато съгласие за предоставяне на военна помощ и този въпрос тепърва ще се обсъжда от парламента.

Към този час в утрешната програма на Кулеба не е предвидена среща с президента Румен Радев.

Премиерът Кирил Петков е разговарял с Володимир Зеленски. Това става ясно от публикация в "Туитър" на украинския президент. Двамата са обсъдили проблемите с навигацията в Черно море.

Зеленски е изразил благодарност за подкрепата, която България оказва на Украйна за присъединяването на страната към Европейския съюз, както и за "твърдата позиция" по отношение на санкциите срещу Русия.