Кметът на Добрич Детелина Николова забрани със заповед масови прояви на 19 и 20 май, за да не бъде нарушаван общественият ред преди и в деня на изборите за Европейски парламент, съобщи БТА.

Кметът забранява и продажбата на алкохол в магазините и увеселителните заведения от 20 часа на 19 май до 8 часа на 21 май.

Служителите в дирекция "Гражданска регистрация и обслужване на населението" трябва да уведомят за наложените забрани желаещите да сключат брак в тези дни.

На всички партии и коалиции, участващи в изборите на 20 май, са изпратени писма да свалят агитационните материали, които са разлепили на неразрешени места. Общината определи близо 50 места в центъра на града и жилищните квартали за поставяне на плакати.

Предизборни обръщения обаче са разлепени и по тролейбусни стълбове, по стените на подлези, на жилищни блокове и табла за високо напрежение, заяви Детелина Николова. Тя съобщи, че в края на седмицата ще има среща с местните лидери на партии и коалиции, за да ги предупреди, че най-късно до 31 май трябва да почистят всички агитационни материали.