Коалиция "Алианс за права и свободи" (АПС) призовава за конструктивен диалог между политическите партии в 51-ия парламент за съставяне на стабилно правителство, изключващо "модела Пеевски". Това изтъква Джевдет Чакъров - лидер на фракцията в ДПС около почетния председател Ахмед Доган, която участва в парламентарните избори вчера под формата на коалиция "Алианс за права и свободи.

Обръщението му е публикувано на фейсбук страницата "ДПС Пресцентър", като беше разпространено и до медиите от пресцентъра на ДПС-Доган и АПС. То е подписано от Джевдет Чакъров, председател на ДПС. Това навежда на мисълта, че съдебните битки за партията ще продължат. 

Чакъров призовава също за освободени от зависимости институции, за да живеем в свободна и демократична България.

Илхан Кючюк: Чакат ни много работа и битки

Илхан Кючюк: Чакат ни много работа и битки

Избирателите на АПС показали решимост да защитават свободния си избор въпреки натиска

"Уважаеми членове и симпатизанти, скъпи депесари, изразявам своите благодарности към всички вас, които подкрепихте каузата и ценностите на Автентично ДПС с лидер д-р Ахмед Доган на изминалите парламентарни избори, въпреки масираните репресии и безпрецедентния натиск, на които бяхме подложени", коментира той.

Джевдет Чакъров заявява, че пътят на ДПС е определен от почетния председател д-р Ахмед Доган и той ще остане евроатлантически, а формацията няма да се отклони от него.

Новото начало необратимо, но Делян Пеевски благодари писмено

Новото начало необратимо, но Делян Пеевски благодари писмено

В позицията си той уверява, че съзнава отговорността и обещава да оправдае доверието

"ДПС няма да отстъпи от своя ценностен избор и ще продължава да следва каузата на основателите на партията, която отстояваме вече 35 години в името на нашето единство", подчертава той.

Чакъров също благодари на българите в Турция и в страните в Европейския съюз, гласували за АПС, като в подкрепата им той вижда вяра в каузата на формацията за свобода и демокрация.

АПС води значително пред ДПС - Ново начало в Турция

АПС води значително пред ДПС - Ново начало в Турция

Според Мехмед Дикме у нас за АПС са гласували предимно хора, докарани от чужбина

Снимка 688706

Източник: Фейсбук / Пресцентър ДПС