ДПС са доволни от решението на Върховния административен съд за хонорара на лидера на партията Ахмед Доган. Това решение за нас бе очаквано, посочи Камен Костадинов.

По повод заявеното желание за обжалване на решението от председателя на антикорупционната комисия в парламента Валентин Николов Костадинов посочи, че комисията е колективен орган и решението за обжалването трябва да се вземе от депутатите в нея.

Такова решение не е вземано от комисията, уточни той и допълни, че депутатите още не са се запознали с мотивите на ВАС.

В България всички трябва да спазват законите, категоричен бе Костадинов.

Попитан за моралната страна на казуса той отговори: „Моралът е в закона. Няма закон извън морала."

От ДПС са доволни и от днешната си среща с председателя на ДАНС Цветлин Йовчев. Повече от час и половина те са обсъждали радикалния ислям и акциите на ДАНС в Родопите.

Костадинов обясни, че срещата била интересна и двете страни са стигнали до общ извод, че държавата максимално бързо да придвижи акредитацията на Висшия ислямски институт в София.

От ДПС са притеснени от факта, че няма решение по пенсионната реформа. Правителството иска да избяга от прилагането на непопулярни мерки, заяви Хасан Адемов.

Според него държавата иска да прехвърли отговорността за вземането на решение за пенсионна реформа върху партньорите в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Държавата иска да се скрие, категоричен бе Адемов. Удължаването на дискусиите води до загуба на доверие на българските граждани в пенсионната система, категоричен бе той.

Според ДПС всеки един човек има нужда от яснота, за да знае когато започне работа при какви условия и кога ще се пенсионира.