Последният напуснал ДПС Ахмед Юсеин определи бившите си колеги като шампиони по корупция. Пред Нова телевизия той обяви, че кръгът, в който се разпределят порциите в ДПС, е голям.

Ахмед Юсеин призна, че дълги години е бил „вярното куче на Доган”. Той бил доброто момче, което привличало гласове от Турция.

Юсеин бил готов да се раздели с ДПС още преди събитията с Местан, защото с морала си вече нямал място там.

Ахмед Юсеин ще участва в учредяването на новата партия на Местан – ДОСТ, тъй като е част от екипа му.

Местан бил нещо като временно управляващ партията. По думите на бившия член на ДПС просто трябвало някой да приеме унизителното положение друг да реди листите, а той само да се подписва.

От своя страна зам.-председателят на Парламентарната група на ДПС Камен Костадинов коментира, че напусналите партията започват да я критикуват, след като загубят статута, който са имали или искат да имат.

Костадинов разкри, че върху определени членове е имало натиск от Турция, за да гласуват против свалянето на Лютви Местан от председателския пост.  

Камен Костадинов коментира твърденията на бившия си съпартиец Ахмед Юсеин, че ДПС е шампион по корупция. По думите му именно Юсеин бил човекът, който ходел в централата с папки и имал кадър за всяко едно вакантно място.