В декларация от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отчете днешния юбилей на партията - 33 години от създаването. Изминалата година беше безпрецедентна в много отношения, каза Карадайъ.

Политическите партии в това Народно събрание били поставени пред изпитание още с избора на председател, а първият мандат се провалил. Пред провал бил и вторият, затова ДПС гледа към третия мандат. Народът очаква това от нас, хората искат редовен кабинет, каза Карадайъ. А пък правителството трябва да има отговорната задача да реши проблемите на хората. Хората ясно показвали, че дават шанс на политиците да решат политическата криза. А тя нямало как да се реши с предсрочни избори.

Костадинов: Народното събрание може да произведе зомби кабинет

Костадинов: Народното събрание може да произведе зомби кабинет

Няма разлика между ПП и ГЕРБ според Костадинов

Нов подход на поведение и към решаване на проблемите иска Мустафа Карадайъ. Според него в последните години изборите се печелели от месиите, а проблемите на хората се задълбочават. Решението е просто - трябва да сме откровени с народа, иска лидерът на ДПС.

ДПС има ясна визия за управление на страната, допълни той. Само с диалог можели да се решат проблемите. А избори без научени уроци на съдбата щели да повторят настоящия резултат. Не чертая в тъмни краски бъдещето, предупреди Карадайъ. Но пък избори не плашели партията му.

Карадайъ се обяви за нормалност. Той защити измененията в Изборния кодекс. Според него обществото търпеливо очаквало какво ще свършат политиците, а не да търсят кой е добър и кой е лош. Лидерът на ДПС цитира и позиции на Ахмед Доган от 2010, които и вчера от партията разпространиха с прессъобщение. Политиката е отговорност, посочи Мустафа Карадайъ и подчерта, че ДПС знае как се носи отговорност, а сега е именно такъм момента: "Време е за отговорност!"