С изпълнение на националния химн на Република България, химна на Европейския съюз и бурни възгласи "ДПС" започна IX Национална конференция на младежкото ДПС. На конференцията присъстваха председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, заместник-председателите на ДПС Йордан Цонев, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хасан Азис, депутатите Хамид Хамид, Джевдет Чакъров, Дженал Топалова, евродепутатът Илхан Кючюк, Георг Георгиев от младежите на ГЕРБ.

Конференцията бе открита от най-младия участник на форума. 25 години младежкото ДПС е авангардът на ДПС. "Силата е в нас" е мотото на националната конференция.

Около 300 са делегатите на конференцията. Шефът на младежите в ГЕРБ Георг Георгиев също уважи мероприятието, както и гости от Европа, включително делегация от млади либерали от Северна Македония. Делегации от Косово, Кипър, Сърбия също дойдоха, както и представители на партньорски организации от Дания и Швеция.

Делян Пеевски се кандидатира за лидер на ДПС

Делян Пеевски се кандидатира за лидер на ДПС

На 24 февруари делегатите ще изберат кой да ги води

С плакати със снимки от партийни мероприятия и цитати от почетния председател Ахмед Доган са част от интериора. "От възникването си ДПС винаги е залагало на младостта и бъдещето" , гласи един от тях. "Каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си и да спъваме развитието на младите хора", гласи друг.

Георг Георгиев от младежи ГЕРБ и депутат от формацията на Бойко Борисов, заяви, че политическата култура трябва да бъде продължена, отбелязана и оценена по-достойнство.

"Смятам, че всички в тази зала и колегите ви 25 г. участвате в правенето на политика в държавата и трябва да сте оценени, че създавате политически представители на високо ниво. Това е заслуга, която да бъде следена и почитана от всички наши млади колеги млади политици. Този път не е лек", каза депутатът от ГЕРБ. Той е радостен, че се създава ново начало на политическа културата с младежките организации на партиите. Това да трябва да е пример към всички останали партии. Всички се интересуваме от едно - да живеем в хубава, подредена и правова държава, каза Георг Георгиев по време на националната конференция.

Пеевски не вижда препъникамък за МВнР, но се стяга и за избори

Пеевски не вижда препъникамък за МВнР, но се стяга и за избори

Той не очаква от ПП-ДБ да правят крачка назад, а просто да изпълнят споразумението

Обръщение към младите членове на партията направи и почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

"Ако искате да се занимавате с политическа дейност, на първо място е необходимо да си дадете сметка: в каква степен можете да представлявате себе си, защото ако не можеш да представляваш себе си, ти не можеш да представляваш и другите. Демокрацията е представителна и се основава на способността ни да представляваме група хора, общност, общество и т.н.. "Умението" ни да представляваме другите е една функция от неопределена оценъчна сплав на нашата самооценка, съчетана с дифузните оценки на обществото за нашата специфична опция за евентуално представителство на другите", заявява той.

По негови думи големите изкривявания в политиката са свързани с именно този казус: "и двата елемента на тази оценъчна сплав" подлежат на външна манипулация.

"Според по-голямата част от "преминаващите" през ежедневието ни политици цялата политическа дейност се свежда до PR стратегии, плюс ефектно ситуиране в структурите на централната власт. Такива политици нямат каузи и управленчески промени в полза на хората, а само лични амбиции за кариерно развитие. Не ви препоръчвам подобно бъдеще!", посочва още той.