От ДПС следят процесите и виждат, че общественото недоволство расте, стана ясно от думите на съпредседателя на ДПС Четин Казак пред журналисти в Шумен.

Триумвиратът на ДПС продължава своя политически тур из страната за затягане на редиците, коментират близки до партията.

На въпрос за предсрочни избори, Четин Казак отговори, че нищо не е изключено в развитието на политическите процеси в България, че общественото недоволство расте, ДПС следи тези процеси и ще продължи да бъде опозиция.

Четин Казак подчерта, че партията е винаги готова за избори – предсрочни или редовни. „Ако се предизвикат предсрочни избори, ще участваме в състояние на пълна готовност и мобилизация“, заяви Казак.

"Никой от шуменската структура на ДПС не е напуснал партията и тя е единна". Това каза областният лидер Нуидин Исмаил днес преди извънредното разширено заседание на Областния съвет на партията, цитиран от Шум.бг.

На него присъстваха и тримата съпредседатели на ДПС Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза. За напусналия партията и парламентарната група на ДПС шуменски народен представител Айдоан Али Нуридин Исмаил припомни, че е бил против номинирането му за депутат, тъй като е непознат за местната организация. „Той не е от Шумен, не е бил член на ДПС, на организацията, и напускането му няма да доведе до лоши последствия“, каза областният председател на Движението.

Проведените областни съвети на партията в региона показало единство в структурите и одобрение на изключването на досегашния председател Лютви Местан от партията. „Всеки един от регионите от 17-ти декември е запознат със словото на нашия почетен председател на новогодишното тържество и с решенията, които взехме на 24-ти декември, така че оттук нататък ние се виждаме и си вършим партийната работа. Безспорно тази тема е една от темите – ние дебатираме, дискутираме и анализираме, за да не правим такива грешки занапред“, каза съпредседателят Мустафа Карадайъ.

Рушен Риза от своя страна добави, че организацията е много единна и твърдо стои зад „своя естествен лидер Ахмед Доган“.

Училият право във Франция Четин Казак смята, че за отцепление от партията не може да се говори и отново призова напусналите движението да се махнат и от парламента. „Автентичната парламентарна група на ДПС в момента придоби своя окончателен вид. Призивът ни към отцепилите се депутати е да напуснат Народното събрание, защото те не са избрани мажоритарно, а избирателите са гласували за ДПС. Оставям това на тяхната съвест“, допълни Казак.