ДПС няма да подкрепят увеличението на ДДС на 22%. Това обяви Алиосман Имамов на редовния брифинг на ДПС.

Това е мярка, която не подкрепя бизнеса и ние няма да я подкрепим, категоричен е той. ДПС ще подкрепи мерки, свързани с намаляване на публичните разходи. Намаляването на субсидиите на партиите с 15% е мярка, която би могла да има резултат.

Като цяло обаче от ДПС не са доволни от начина, по който се представят антикризисните мерки на правителството на ГЕРБ. Предлаганите мерки се обсъждат във висока степен на неопределеност на реалната ситуация в България, смята Алиосман Имамов.

Не знаем каква е целта на предлаганите мерки, допълни още той.

Според ДПС не са ясни целите, който си поставя правителството - дали цел е влизане в еврозоната, дали цел е излизане от рецесия, дали постигане на дефицит или излишък. От партията смятат, че приоритети като членство в еврозоната могат да попречат на страната да излезе от кризата.

Според Лютви Местан крайно време от ГЕРБ да кажат какво е състоянието на основните макроикономически показатели. Крайно време е правителството да спре с политиката на пробиране на общественото мнение, смята той. Крайно време е правителството да поеме своята политическа отговорност за това, което предприема ,допълни още заместник-председателят на ДПС.

От партията на Сокола са категорични, че ще подкрепят всички мерки, генериращи приходи.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган няма нищо против да бъде разсекретен договорът му за консултантска услуга за "Цанков камък", заяви Камен Костадинов.

По договора са извършени две плащания - авансово плащане през 2008г., което Доган декларирал пред сметната палата и второ плащане, направено през 2009г., което ще бъде обявено тази година.

Какъв е размерът на плащането определя този, който поръчва услугата, посочи Костадинов.

От ДПС смятат, че няма конфликт на интереси по казуса "Цанков камък - Ахмед Доган".