Депутатите приеха двата законопроекта за промени в Закона за социалното подпомагане, внесени от ГЕРБ и от Обединените патриоти и отхвърлиха проекта на БСП.

За законопроекта на ГЕРБ гласуваха "за" 93 народни представители, против 1 и 8 "въздържал се" .

За предложението на патриотите отново 93 бяха "за", против 6 и "въздържал се" 3.

По-рано по време на дебатите от ДСП заявиха, че няма да подкрепят трите законопроекта за промени в Закона за социалното подпомагане. Това стана ясно в пленарна зала по време на обсъждането на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за социалното подпомагане.

Според Хасан Адемов вече е замирисало на предизборна пушилка.

Ние от ДПС няма да подкрепим трите законопроекта за социалната помощ, декларира депутатът от ДПС и констатира, че "конкуренцията в полето на популизма и национализма става все по-ожесточена".

По думите му когато се говори за социално подпомагане, става дума за базовите нужди на хората.

Той коментира и закона за семейните помощи, като посочи, че за ДПС приоритет е всички деца да бъдат обхванати от предучилищното образование.

"Доминиращи трябва да бъдат подкрепящите, насърчителните мерки", допълни Адемов.

Той оцени предложението на БСП за спиране на всички социални помощи на семействата, чийто деца не посещават училище, като абсурдни. Според депутата от ДПС те не правят разлика между различните социални помощи.

"Ако братята цигани си направят труда да прочетат този проект, то никой от тях няма да посегне към червена бюлетина за изборите", изтъкна Адемов.