Лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ остава на мнението си, че евентуална коалиция между ГЕРБ и "Продължаваме промяната/Демократична България" е "порочна сватба", но ДПС няма да пречи на съставянето на такъв кабинет. Причината - трябва да има време за приемане на конституционни промени, за което настояват от Движението.

Коментарът си Карадайъ даде след близо двучасова среща в стаята на ДПС между него, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Мария Габриел, Томислав Дончев, Кирил Петков, Николай Денков и Христо Иванов.

"Първо обсъдихме полето на разговори, когато се говори, да се знае за какво се говори. Не сме обсъждали кабинет и ние не участваме в кабинет и разговори за кабинет. За реформи в Конституцията говорихме и имаме съгласие, че и по същество, и като реализация, реформите ще ги обсъждаме. Бяхме потърсени за подкрепа за конституционните реформи, които ние сме ги предложили преди година и половина", даде подробности Карадайъ след като всички останали отказаха какъвто и да е коментар.

За да се реализират въпросните конституционни реформи, се изисква парламентарно време, подчерта още той. "И за да има време, ние няма да пречим да си съставят кабинет", отговори партийният лидер, без да уточни как точно ще гласува ДПС, но по всяка вероятност те ще натискат копчето "въздържал се".

"Стоя зад тези думи (изказани от трибуната на парламента, че коалиция между ГЕРБ и ПП/ПП ще бъде "порочна сватба"). Надявам се, че в този кабинет Рамбовци няма да има. Надявам се, надявам се. Но ние не участваме в този кабинет и състава на този кабинет, искам да съм крайно ясен", подчерта Карадайъ, отказвайки да отговори обаче дали според него една от най-ярките политически фигури в предполагаемия състав на кабинета "Денков" - Асен Василев, е "Рамбо".