Заместник-председателят на ДПС Камен Костадинов заяви в ефира на bTV, че вярва на българското правосъдие. Той заяви, че на Темида в момента се оказва силен медиен натиск по делото срещу Ахмед Доган.

На въпроса защо лидерът на ДПС не се явява на съдебните заседания, Костадинов отговори, че Сокола се възползва от правото си да упълномощи свой представител. Камен Костадинов опроверга слуовете, че здравето на Ахмед Доган е разклатено.

Заместник-председателят на ДПС заяви в студиото, че е напълно ясно за какво са били платени хонорарите на Ахмед Доган, а прокурорът не е бил добре подготвен. По думите на Костадинов, никой не е казвал, че бившият мандатоносител е давал инженерни решения. Работата на Доган е била в полза на възложителите и всъщност се е изразявала в идейни проекти и проучвания за привличане на инвеститори. Според Костадинов, обектите нямат нищо общо с „Цанков камък" и каскадата „Горна Арда".

Той отбеляза, че нито един от спорните проекти не е бил реализиран и при това положение не може да се твърди, че Доган е повлиял те да бъдат финансирани.

За конкретното обвинение към Сокола, че не е декларирал, че се намира във финансова зависимост, Камен Костадинов заяви, че законът е бил спазен. Според регламента, едно лице може да не декларира подобна зависимост, ако става въпрос за отношения, които са приключили преди определена дата. Заместник-председателят на ДПС заяви, че моралът в постъпката на Доган трябва да се търси единствено в закона.

Камен Костадинов потвърди, че Ахмед Доган има интерес в областта на водородните технологии и възобновяемите енергийни източници. Запитан защо Сокола не се е посветил изцяло на добре платеното си странично занимание, заместникът му отговори, че навярно „по-голямото хоби на Доган е политиката".