В момента имаме 4 от 5 възможни депутатски мандата в Кърджали. На предстоящите предсрочни парламентарни избори целта ни е да ги запазим. Това обяви пред БиТиВи кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС Хасан Азис. Той подчерта, че ще се борят за 5 от 5 в Кърджали.

Хасан Азис коментира, че не би определил конкуренцията между ДПС и ДОСТ като кървава битка. По думите му последните социологически проучвания показвали, че партията на Лютви Местан е в полето на социологическата грешка. Азис прогнозира, че политическата развръзка от съревнованието ще се състои на предстоящите избори в Кърджали. Той подчерта, че сблъсък може да има между съизмерими величини, а към настоящия момент съизмеримост нямало.

На въпрос за възможен коалиционен партньор на ДПС, Хасан Азис отговори, че са либерална партия, която е била в добра координация и с ляво управление, подкрепяли са важните за държавата предложения и от страна на десните.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган от дълго време не бил ходил в Кърджали, призна Хасан Азис. Присъствието на Доган обаче се усещало като към лидер, към когото има особено топли чувства.