Заместник-председателят на Народното събрание от БСП, Драгомир Стойнев, заяви пред БНР, че разделенията в лявото са лишили българските избиратели от ясна и категорична алтернатива на антисоциалните и корпоративни политики, водени през годините. Според него моментът е дошъл за обединение, като БСП и 16 леви формации показаха, че това е необходимо и възможно. Стойнев подчерта, че обединението не е просто механичен сбор, а ясен сигнал към левия избирател, че лявото няма да бъде разделено.

Стойнев подчерта, че консенсусът е необходим и на национално ниво, като левицата първа е показала как това може да се осъществи. Той добави, че подавайки си ръка, БСП и останалите леви сили могат да бъдат гарант на сериозна социална държава. Според него отчуждаването на политиците от избирателите е видимо и това е причина за честите парламентарни избори. Стойнев отбеляза, че негативните ефекти от това безвремие са много и подчерта, че партийният егоизъм на ГЕРБ и ПП-ДБ е в основата на политическата криза. Той посочи, че диалогът с всички политически сили е необходим за стабилизацията на страната.

Стойнев заяви, че БСП има самочувствието да бъде водеща политическа сила и да реализира политики, които да подобрят живота на хората. Той припомни, че партията е избрала успешни президенти на България и че страната е имала добри икономически показатели по време на управлението на БСП. Стойнев подчерта, че, според него, в момента всеки сектор е в колапс и е нужен политически консенсус за справяне с проблемите. Той добави, че третият мандат е шанс за връщане на здравия разум в политиката и стабилизация в държавата.

Стойнев заяви, че не е изненадан от решението на Конституционния съд за конституционните промени, като отбеляза, че каквото и да е било решението, то трябва да се изпълнява, защото трябва да се уважават институциите.

Кристиан Вигенин: Тази Бузлуджа е различна
Обновена

Кристиан Вигенин: Тази Бузлуджа е различна

Изявените лидери на лявото в България са готови да направят крачка назад