Партията на Ахмед Доган Доган е изградила в смесените региони политически гета за гласоподаватели, смята кандидатът за евродепутат от ДСБ Светослав Малинов, предаде БТА.  

На срещи с актива на структурата на ДСБ в Кърджали и с граждани днес бе открита кампанията за избор на евродепутати на ДСБ.
В разговорите участваха първите трима в кандидатската листа - Константин Димитров, Светослав Малинов и Пламен Цветков.

Вече сме в 98-процентова мобилизационна готовност за изборите и с шансове за двама евродепутати от нашата листа, заяви водачът на листата на Демократи за силна България Константин Димитров, който е и настоящ евродепутат.

„В Европейския парламент, ние вече пряко влияем върху отношенията на европейската десница по отношение готовността на Турция за редовно членство в ЕС", подчерта Константин Димитров.

„Пред нас стои и важната национална задача - след следващите парламентарни избори ДПС да бъде опозиционна партия. На второ място да бъде създадено такова правителство, което да води откровен диалог с Република Турция, без тя да се влияе от ДПС". - каза още водачът на листата на ДСБ.

Сходна е и позицията на третия в листата Пламен Цветков. За него начинът по който ДПС диктува волята си върху част от българските граждани, е в крещящ разрез с европейските принципи и е лишила тези хора от основното право на свободен избор.