За свикване извънредно заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, на което да бъде изслушан министърът на вътрешните работи Румен Петков, настояват депутатите от ДСБ.

Атанас Атанасов аргументира искането с това, че през последните седмици ръководството на МВР беше замесено в няколко скандала.

Атанасов посочи, в кулоарите на парламента, че Петков трябва да бъде изслушан в комисията във връзка с информациите, че при посещението си в Москва на 26 и 27 март е подписал споразумение за съвместни оперативни действия между МВР и Федералната служба за сигурност на Русия.

Атанасов настоява министърът да отговори пред комисията на въпроса на базата на какво основание е подписано споразумението и създава ли то заплахи за българската национална сигурност.

Атанас Атанасов настоява Румен Петков да отговори има ли злоупотреба с власт при изтичането на информация в публичното пространство от МВР във връзка с воденото дело за злоупотреби в Столичната топлофикация и избухналия скандал между изпълнителната и съдената власт.
Основа на скандала, както поясни Атанасов е събирана от МВР чрез специални разузнавателни средства оперативна информация.

Третият въпрос по който Атанасов настоява за изслушване на вътрешния министър в комисията е по повод мерките за сигурност в съдебната палата. По думите на Атанасов от ръководството на МВР са взети безпрецедентни мерки за сигурност довели до насилие над журналист.
Той поставя въпроса дали тези мерки са били взети за да осигурят комфорта на известен бос от подземния свят, приятел на вътрешния министър.

Атанас Атанасов каза, че ще бъдат предприети всички парламентарни средства за осъществяване на парламентарен контрол и изрази надежда изслушването на министъра в комисията ще се осъществи по-скоро.