ДСБ ще сезира инспектората към ВСС да бъдат разгледани всички дела, поети от зам.-градския прокурор Роман Василев.

Причина за това е фактът, че в деня, в който ДАНС изпрати официалния си доклад за проверките по финансирането на ДПС на прокуратурата, Василев публично обяви, че няма нарушения.

„Повече от 2 години се прикриват факти по „Лиани", изтъкна зам.-председателят на ДСБ Атанас Атанасов.
Според него недопустимо е Роман Василев преди да е чел доклада публично да оповести, че няма данни за извършено престъпление при финансирането на ДПС.

„Не би следвало прокуратурата да се занимава с осигуряването на политически чадъри", каза още Атанасов.

ДСБ изразиха ясното си недоволство от съвместното задружно поведение на управляващите и ДАНС, прикриващи корупцията в ДПС.

„Не би следвало прокуратурата да се занимава с осигуряването на политически чадъри".

Атанас Атанасов

Атанас Атанасов обяви, че ще изпрати наличната му информация по случая „Лиани" до европейските институции и до техните представителства у нас, тъй като до този момент ДАНС не удовлетвори искането му да предостави тази информация на всички народни представители.

ДСБ призоваха на извънредната си пресконференция днес народните представители и ръководството на „Атака" да се включат в гласуване за създаването на анкетна комисия, разследваща полицейското насилие. Гласуването ще се състои на 4 февруари в парламента.

„Има нужда от разследване на най-високо ниво", категорични са от ДСБ в лицето на члена на столичното ръководство на партията Елена Рускова.