При засилени мерки за сигурност протича протестът на Възраждане пред НС. Хората носят трибагреника и партийните знамена. Носят и плакати с надпис " Не на еврото" и " Те погребаха България". Други настояват "Оставка на кабинета Борисов 4".

Държавата ни беше отнета по най-наглия начин, обърна се към множеството Деян Николов. Хубавото по мнението му е едно-маските паднали. Битката била между българския народ и американските подлоги и марионетки. Тези хора най-безцеремонно превзеха държавата, изтъкна народният представител.

Ние ще ставаме все повече и по-силни и съвсем скоро ще управляваме държавата, убеден е Николов. Срещу нас има национални предатели, подчерта още той. Ситуацията е буквално на война, заяви още депутатът.

Това правителство трябва да си ходи още днес, убеден е и Цончо Ганев. Той предупреди, че парламентарна делегация отива в САЩ да продаде българската енергетика. Протестът се провежда под патриотичен музикален съпровод. В него участва и Левицата.

Двата протеста блокираха движението в центъра на София пред Народното събрание.

Около 1500 души събра протестът в пиковата си точка, въпреки че автобуси доведоха симпатизанти на "Възраждане" от цялата страна. Следобед протестиращите направиха и шествие покрай Министерския съвет, Съдебната палата, по бул. "Витоша", бул. "Патриарх Евтимий" и Софийския университет.

Около 16.00 часа 50-60 протестиращи затвориха за кратко движението на Орлов мост.

Протестът на "Възраждане" е обявен срещу "американската окупация", маскирана като българско правителство. Събралите се демонстранти посочват, че редовното правителство на ротационен принцип между ГЕРБ и ПП/ДБ обслужва чужди интереси.

Протестът на "Левицата" е насочен срещу безпрецедентния политически цинизъм. Симпатизантите поискаха оставката на правителството, оглавено от Николай Денков.

Левицата излезе на протест пред Народното събрание

Левицата излезе на протест пред Народното събрание

Формацията настоява за разпускане на парламента и провеждане на нови избори