Не съм привърженик на задължителното ваксиниране, но доверието трябва да е в медицината и лекарите, хората злоупотребяват с тази тема. Има политически спекулации, има партии, с които това се изхранват. Това заяви Ангел Джамбазки, евродепутат и зам.-председател на ВМРО пред БНТ по повод призивите на Урсула фон дер Лайен за увеличаване на ваксинацията.

Налудната пропаганда е опасна, категоричен той, но това остава на съвестта на хората, които я правят.

Относно политическата обстановка у нас - Джамбазки коментира, че е скептичен, тъй като "по каруцарски и чобански начин се бият в НС", подобен език там не се помни от годините около 19-то майския преврат.

Той акцентира, че идва зима и цената на тока се повишава, а всяка среда или малка фирма ще бъде ударена или от това, или от горивата. Да спрат да се занимават с изчегъртвания, а да започнат да работят, призова Джамбазки.

Дизеловото гориво е по-скъпо, отколкото в Люксембург, даде за пример той и посочи, че има системен проблем за решаване у нас. Към хората, които ходят със скъсани дънки и се обиждат един друг - трябва да отговорят, смята евродепутатът. Ако хората имат средства, значи управлението се справя, от една страна некадърност, от друга страна - тези хора се мразят, това е лично отношение, не политическо, никой не иска да управлява, защото всички виждат какво се задава и всички се опитват да бягат от отговорност. Целият разговор беше с кого няма да се управлява, всъщност ги е страх и искат да прехвърлят горещия картоф, коментира Ангел Джамбазки.

ВМРО се събира днес - след явяване в коалицията на Патриотите, трябва да се явят на идващите избори сами, изразявайки позиция на идеята български национализъм.

Проект без идеология означава, че някакви хора са се събрали, но те са с идеологическа организация, категоричен е той.

Относно близостта на партия Възраждане за влизане в НС - Джамбазки смята, че няма как да се обяснява, че е модерна партия с ново политическо лице, но партията спекулира с антиваксърсаката тема, затова не е националистическа. Той даде за пример, че Костадин Костадинов е човекът, който е бил във ВМРО, бил е кандидат на БНС, на НФСБ, Атака за кмет на Варна.

На въпрос дали ще има ВМРО кандидат за президент, той отговори: Предстои да се реши, моето решение е не, само за това не съм бил кандидат, каза Джамбазки. Днес ще се реши, обяви обаче той.

За дейността в ЕП - "поредната ЛГБТ сесия" - каза той и уточни, че той и Андрей Слабаков са гласували срещу еднополовите бракове. В Европа хората не разбират, че има пандемия, безработица, затворили са се като коне с розови капаци, 4-5 резолюции с тази глупост - еднополови бракове да се признават, джендър резолюция и т.н., коментира евродепутатът.

В ЕП имало нова тема - за месото - да не се яде, тъй като има антибиотици, от което се разболява, даде за пример Ангел Джамбазки. Той смята, че темата е безумна и трябва да се доверим на медицината и науката. Не може негодник, завършил хвърляне на чук и екзорсизъм във Великопреславския свободен университет - да застане срещу лекар, специализирал в медицината, и да застанат един срещу друг, заключи той.