В профила си във фейсбук Елена Йончева благодари на ДПС за номинацията й за евродепутат. Тя посочи, че това е признание за свършената от нея работа през изминалите пет години.

Йончева подчерта, че ще приеме подкрепата за участие в европейските избори, защото това й дава възможност да продължи да работи по важни за България теми.

Евродепутатът отбеляза, че през изминалите пет години е работила за спирането на безконтролната миграция, за защитата на журналистите от цензура и от политическо преследване, както и срещу корупцията на национално и европейско ниво.

По думите й е успяла да осъществи пробив по редица теми. Като успех тя отчете приемането на Пакта за миграция, който отмени несправедливия за България Дъблински регламент.

Йончева подчерта, че е стартирала работата по законодателство, което цели по ефективен начин да ограничи трафика на хора. Тя пояснява, че по нейна инициатива е било предложено законодателство за свобода на медиите, което да гарантира прозрачност на медийната собственост и финансиране, както и защитата на журналистите от цензура.

ДПС номинира за евродепутат Елена Йончева

ДПС номинира за евродепутат Елена Йончева

Пеевски е водач на листата, реши Областният съвет на ДПС в Благоевград