Eвродепутатите на БСП Сергей Станишев, Петър Витанов, Иво Христов и Елена Йончева излязоха с позиция във връзка с темата за съставяне на редовно правителство.

Нинова пак критикува Борисов – обърнал логиката на разговорите

Нинова пак критикува Борисов – обърнал логиката на разговорите

Социалистите ще проведат допитване до партийните членове, посочи тя

"През последните дни нарастват спекулациите за договарянето на управляващо мнозинство около ГЕРБ. Характерът на кабинета, който ще бъде предложен - експертен или на националната отговорност и спасение, или възможни други формули, е удобно прикритие за неприемлив политически компромис. Представителите на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент заявяваме своето категорично несъгласие за всяка форма на колаборация на БСП с ГЕРБ. Влизане сега в дясно правителство с предварително декларирано намерение за орязване на социалните разходи би било странно политическо поведение", е общата позиция на депутатите.

Участието в подобно управление може да е важно с оглед придобиване на позиции от страна на ръководството на БСП и приближените до него хора, но със сигурност ще доведе до поредна изборна катастрофа за левицата. Влизането в безпринципна коалиция с десницата, като малък коалиционен партньор с под 9% подкрепа и едва 23 народни представители, обрича възможността за отстояване на ключови леви и социални политики, допълват социалистите.

Името Мария Габриел не сломи позицията на ПП/ДБ
Обновена

Името Мария Габриел не сломи позицията на ПП/ДБ

Личността в този случай няма значение