Facebook - група иска оставката на кабинета заради проучванията за добив на шистов газ. Групата "Оставка на кабинета "Борисов" заради предателството с шистовия газ" вече е събрала 109 поддръжници.

Според организаторите на групата „кабинетът на Бойко Борисов е на път да извърши поредното си предателство, разрешавайки на американската компания "Шеврон" да проучва и добива шистов газ в участъка "Нови пазар."

Те са категорични, че технологията на добива на шистов газ предполага огромна опасност за природата, както и за живота и здравето на хората, защото при експлоатацията на находищата се използват силно отровни химикали, които замърсяват подпочвените води и превръщат плодородни земи в токсични пустини.

"Ще позволим ли това да се случи в житницата ни? Защото "Шеврон" на практика ще има възможност да прави сондажи в много голяма територия - почти цяла Североизточна България. Ще търпим ли неуки, нагли и алчни политици да залагат на карта природата и здравето ни? Категорично НЕ! Затова настояваме категорично за ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ!", заявяват основателите на групата.