ГЕРБ официално откри предизборната кампания на кандидата си за кмет на София Йорданка Фандъкова. Мотото е: „София в добри ръце" и „Добри идеи за София".

Йорданка Фандъкова се обяви за продължаване дейността на Бойко Борисов. „През следващия месец за мен е важно да продължа да работя по конкретни проекти", категорична е тя.

По повод критиките на левия кандидат Георги Кадиев, че тя е „послушното момиче на Бойко Борисов", Фандъкова заяви: „В слушането няма нищо лошо. Зависи кого слушаш и за какво слушаш. По-важно е чуването".

В нейна подкрепа се включи председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който заяви, че премиерът Борисов изключително много се вслушвал в нейните думи.
Преди Фандъкова да стане заместник-кмет от бюджета на Столична община за образование се отделяли едва 10%, а в момента и благодарение на нея - до 33%.

„За мен е най-важен откритият диалог с хората", допълни кандидатката на ГЕРБ.
Фандъкова обеща повече срещи с избиратели и в кампанията й да няма концерти.

Приоритет за нея като евентуален столичен градоначалник е трафикът и транспортът в София, проблемът с детските градини, безстопанствените кучета и чистотата на столицата.

Най-важен според мен е фактът, че София може да получи пълна подкрепа, смята още Йорданка Фандъковаимайки предвид, че столицата ще получи подкрепата на българското правителство, на парламента и на партньорите от ЕНП.

Пътят, който имаме да извървим, не е лек, особено за европейската подкрепа за нашия град, от която се нуждаем", смята още тя. Йорданка Фандъкова обещава отговорно да работи за развитието на София.

Цветан Цветанов подчерта, че нейната кандидатура е била издигната с пълно единомислие в партията.

„Днес може би мотивацията в хората за поредния избор няма да е много голяма", каза Цветанов, визирайки, че само преди 3 месеца българите избраха 41-вия парламент, а преди 4 месеца своите евродепутати.

Той изрази убедеността, че Фандъкова няма да забрави от къде е тръгнала и опитът, натрупан в образователното ведомство, ще приложи на кметския пост.

„Постът кмет на Столична община, е изключително важен за всяко едно управление и за столичани", изтъкна Цветан Цветанов. „Йорданка Фандъкова има решение за проблемите на София", смята още той.

По думите му, освен красива дама, тя е и мъжко момиче и това, за което той съжалява е, че на плакатите не могат да я изобразят по-красива, отколкото е в действителност.
„Данче, желая ти успех от сърце", пожела й той, категоричен, че тя ще победи още на първи тур.