След като положи клетва на тържествена церемония, столичният кмет Йорданка Фандъкова каза, че ще работи за това София за бъде чист и уютен град.

В аванс тя съобщи, че за първото заседание на Столичния общински съвет възнамерява да говори пред общинските съветници за проблемите, които да бъдат решавани, за задачите, които да бъдат изпълнявани.

Фандъкова съобщи, че тази седмица ще вземе решение кой да заеме вакантния пост на заместник-кмет по транспорта. В момента тя разглежда няколко предложения, но отказа да посочи имена.

За ресора, който тя заемаше като заместник кмет (образование, б.р.), Фандъкова каза, че на първо време няма да предлага нов титуляр.

„Вярвам, че на първо време мога да покрия този ресор", обяви Фандъкова.

Тя съобщи, че очаква да бъдат реализирани съвместни инициативи с министерството на отбраната и като такива посочи идеята да бъде отворен паркът на Военна академия и да бъдат изградени подходящи атракции за децата.

По проблема с боклука Фандъкова каза, че се надява европейските институции да бъдат по-благосклонни и съобщи, че ще разчита на подкрепа от страна на партньорите от ЕНП, на правителство и особено на екоминистъра Нона Караджова - да бъде показан постигнатия напредък от столична община по този проблем.

Конкретно за балите Фандъкова каза, че очаква до година - година и половина, проблемът да бъде решен категорично и изтъкна, че София има договорености с различни общини, очаква и подкрепата на правителството.